Dina möjligheter

Search & Rekrytering HR

Connect

                      Rekryteringsprocessen för dig som kandidat 

IMG_5733.jpg

De flesta rekryteringsprocesser på PeopleProvide tar ungefär 6–8 veckor och som kandidat får du återkoppling av oss i alla steg, så länge du är aktuell i processen.

1. Inbox – Ett första återkopplingsmejl landar i din mejlinkorg, vilket bekräftar att din ansökan har nått fram. Inom 7–14 dagar blir du kontaktad via mejl eller telefon för mer information om processen.

2. Granskning av ansökningar och urvalsprocess – Vi går igenom alla ansökningar löpande och granskar vilka kandidater som matchar kravspecifikationen. Därefter placeras du som kandidat in olika processfaser och i varje steg ges du den anpassade informationen som du behöver som kandidat.

3. Intervju – Om du matchar kravspecifikationen och uppfyller andra eventuellt önskvärda faktorer är du välkommen på en första intervju hos oss. Inom max 14 dagar får du återkoppling om du går vidare till nästa steg.

4. Intervju hos kund – I detta skede har vi presenterat intressanta kandidater till vår kund och vanligtvis träffar kunden 2–4 kandidater hos dem och förhoppningsvis är du en av dem som går vidare. Inom max sju dagar får du återkoppling för ytterligare aktiviteter såvida du är en av slutkandidaterna i processen.

5. Tester och teståterkoppling – Vi använder oss av TalentQ som består av tre färdighetstester (verbal, numerisk och logisk) och en personlighetsprofil. Vi bokar även in en tid för teståterkoppling/djupintervju via Skype eller hos oss där vi tillsammans med dig ytterligare granskar förmågor, personliga egenskaper och kunskap kopplat till den aktuella rollen.

6. Referenstagning – Vi samlar in två referenser, varav minst en ska vara en tidigare chef. Via sms bokar vi sedan in en tid för referenssamtal med dessa.

7. Beslut – Bästa matchningen får jobbet, vi är rådgivande men det är du som kandidat och kunden som beslutar.

8. Uppföljning - Vi är riktigt stolta över de kandidater vi presenterar till våra kunder och den kandidat som får jobbet träffar vi senare över en fika eller lunch, cirka en månad efter startdatum. Syftet är att följa upp förväntningar och förutsättningar för dig som kandidat samt även vårt erbjudande och löfte till kund. Uppföljningen blir ett tillfälle att säkerställa att du trivs på ditt nya jobb men även en möjlighet att ha dig som en fortsatt del av vårt HR-nätverk.  

Under uppföljningen tar vi även en bild på dig som rekryterad kandidat som vi sedan publicerar via vår LinkedIn-kanal (Detta får du såklart neka men vi blir extra glada om du är en linslus).

Oavsett var du befinner dig i karriären vill vi hjälpa dig att hitta en roll som passar dina förutsättningar. 

För ytterligare information, kontakta olivia@peopleprovide.se så berättar hon mer! ✨

Läs vårt senaste nyhetsbrev!

Varför jobba med oss?

Vi är ett litet företag – och trivs med det, det ger oss möjlighet att forma både uppdrag och din kompetensutveckling efter dina och PeopleProvides gemensamma önskemål. Du är del av vårt team med HR konsulter och får utveckla och utvecklas tillsammans med dina kollegor. 

Vi sitter i ljusa lokaler centralt på Swedenborgsgatan. Sommartid cyklar vi till våra kunder. Dessutom får du härliga kollegor som gillar att ha roligt på jobbet!

 • PeopleProvides nätverk

  Få möjlighet till spännande uppdrag inom en mängd olika branscher. Vår ambition är att ha providare i varje bra svenskt bolag och det börjar med dig!

 • I det lilla företaget är människan stor

  Du får möjlighet att utveckla både dig själv och dina kollegor! Vi formar roll och uppdrag efter våra möjligheter och dina ambitioner.

 • Branchmässiga förmåner

  Vi har bra villkor, härliga sociala tillställningar och friskvårdsengagemang utan dess like!

  Vi tar också vara på varje medarbetares enskilda intresse - vad kan du bidra med?

Stockholm

Swedenborgsgatan 10
118 48 Stockholm Vägbeskrivning olivia@peopleprovide.se Se sida

Jobbar du redan på PeopleProvide?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@peopleprovide.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor