Hej bästa HR Konsult,

Nedan finner du våra kvartalsbrev som vår konsultchef författar

Våren 2019

Vintern rasat ut, solen kysser liv i skog och sjö och snart är sommaren här i purpurvågor, Härligt!

Nu är våren här på allvar och om inte allt för lång tid stundar sommaren. Vad innebär det för dig? Uppdrag som går mot sitt slut och projekt som ska drivas i hamn? Semesterplanering kanske?

Eller rent av jakten på nästa uppdrag? Ja, då hoppas vi att det blir genom oss på PeopleProvide! För du håller väl utkik på vår hemsida och följer oss på Linkedin?

Men hur ser egentligen marknaden ut, vilka trender ser vi och vad är intrycket av årets första månader? 

Marknaden Intrycket har varit att kunderna under första kvartalet hållit hårt i sina budgetar och försökt klara sig på de resurser som finns internt. Detta intryck av övriga marknaden har också intygats av de enmanskonsulter som vi haft kontakt med, men även andra aktörer inom området pekar på samma sak. Efterfrågan på HR-konsulter under Q1 tycks helt enkelt ha varit något mindre än väntat även om marknaden varit fortsatt god.

I slutet av mars har sedan trycket ökat på nytt och vi på PeopleProvide får löpande in nya spännande konsultuppdrag inom HR. Detta ser dessutom ut att hålla i sig och vi ser fram emot att möta våra kunders behov tillsammans med er konsulter!

Trender Men vad är egentligen på tapeten och vad pratar marknaden om? Förutom de återkommande frågorna, om hur vi ska attrahera talangerna och digitalisera HR, så har det varit mycket fokus på onboarding, employee experience och medarbetarengagemang. Troligtvis är det också därför vi just nu ser flera aktörer inom området som växer sig allt större med digitala lösningar inom området.

För dig som är intresserad av att ta del av fler konsulttrender kan vi starkt rekommendera Brainvilles nya konsultrapport. Brainville är Nordens största plattform och marknadsplats för giggare, och de har sammanställt konsulttrender för andra halvåret 2018. Där kan du bland annat ta del av hur olika branscher står sig på konsultmarknaden, vilka personlighetstyper som i störst utsträckning tenderar att bli konsulter, tips och råd till dig som konsult. Men framförallt intervjun med vår VD Anna Möllers tankar och funderingar kring HR, konsultrollen och gig-ekonomin.

Brainville.jpg

Anna ger bland annat sin syn på hur hon ser att HR- och konsultmarknaden håller på att förändras; är det stora fokuset på branding och att locka talanger på väg att ebba ut nu när företagen rustar för lågkonjunktur och ser över sina organisationer? Kommer det finnas plats för generalistkonsulten eller bör hen vara orolig? Samt vad kan vi göra för att få ännu fler kvinnor i de ledande HR-positionerna? Detta och mycket mer kan ni läsa om här.

Vägar till samarbeten Nu blickar vi fram emot spurten inför sommaren. Vi hoppas på att tillsammans med dig som konsult hitta fler vägar till samarbeten. Är det möjligtvis du som är vår kunds nästa HR-konsult? Eller är det kanske så att du i ditt nuvarande konsultuppdrag kan se ett behov som vi skulle kunna hjälpa dig och företaget med? PeopleProvide är experter på rekrytering, konsulter och support inom HR. Hör av dig om din organisation behöver vårt stöd eller om du har annat tips till oss. Vi ser till att det lönar sig!

Vi på PeopleProvide önskar dig en härlig maj-månad! Hoppas den blir intensiv, men också givande, lärorik och rolig!

Hösten 2019

Hösten är i antågande, det är full fart både hos oss och våra kunder!

Q3 har fått en bra start och vi ser en fortsatt hög aktivitetsnivå på HR-marknaden, håll gärna utkik på vår hemsida och följ oss på Linkedin för att hålla dig uppdaterad på alla spännande uppdrag.

Marknaden

Under Q2 har vi tillsatt många spännande uppdrag hos kunder som WSP, Schibsted, Net Insight, Elgiganten och Ingram Micro. Vi får löpande in nya spännande konsultuppdrag inom HR och vår känsla är att det fortsätter i samma takt.

Även vårt rekryteringsteam har fått genomföra spännande och utmanande rekryteringar till bl.a. Fazer Food Service, Assa Abloy, Previa och Vapiano (föreslå gärna oss, när ni behöver rekrytera till den HR-avdelning du är på idag!).

Trender

Digitalisering och HR-analys fortsätter vara buzzwords. När vi pratar med HR-avdelningar om deras prioriteringar så ligger framtidens kompetensförsörjning och Change Management högt på agendan, håller du med?  Eller, vilka andra trender ser du inom HR och konsultmarknaden? Vi noterar också att fler väljer att plocka hem rekryteringen.

Ken, Olivia och Mats önskar dig en fantastisk höst! Tillsammans ska vi jobba hårt för att säkerställa fler uppdrag och vi ser fram emot att möta våra kunders behov tillsammans med dig, som konsult!

Mats,Ken,OliviaUtanSkylt2.png
Läs mer om våra konsultuppdrag
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor