Hej bästa kandidat,

Här nedan kan du ta del av våra nyhetsbrev

Julen 2019

Search & Rekrytering

Nyhetsbrev jul.png

2 december 2019

Återigen dags för december!

Nu har det gått ett år (!) sedan vårt första nyhetsbrev med tips som du kan ha med dig när du ser dig om efter nya möjligheter. 

Den här gången delar vårt interna Researcher-proffs Ken Vu med sig av tre tips inför det som ofta är sista steget i processen: Referenstagning.

 • Relevanta referenser – Välj minst två referenser som kan framhäva dina styrkor och svagheter på ett konstruktivt sätt. En person som kan besvara hur du har arbetat operativt och en person som kan beskriva din arbetsprestation utifrån organisationens och individuella målsättningar.
 • Säkerställ referenserna – Ta dig tid att fråga om de utvalda personerna vill ställa upp som referenser och informera dem kort om tjänsten du har sökt. Detta för att de ska få möjligheten att börja reflektera och förbereda inför kommande samtal.
 • Referenser från olika arbetsplatser – Om du anger referenser från olika arbetsplatser får rekryteraren bättre överblick över dina erfarenheter och större insyn i dina kompetenser. Detta är också ett intyg på att du har varit aktiv och verksam i arbetslivet.

Vi på PeopleProvide har som ambition att bli din partner och möjliggörare för din nästa position. Connecta med oss, om du inte redan har gjort det, och ta del av spännande rekryteringar och konsultuppdrag under 2020.

Precis som förra året vill vi önska dig en kommande fin och lagom jäktig julmånad 😊

Bästa hälsningar,
PeopleProvide

P.S. Följ gärna oss och andra rekryteringsföretag på Linkedin!

Hösten 2019

Search & Rekrytering 

TestRosa.png

20 september 2019

Nu sparkar vi igång hösten!

Den här gången delar vi med oss av tre tips inför ett steg som många oroar sig för: Tester och teståterkoppling.

 • Förbered dig – Ta chansen att träna på tex färdighetstesterna via övningsexemplen för att komma in i ”tänket”, läs introduktionerna för rätt hjälpmedel och om du får testet via länk - sätt dig på en ostörd plats, stäng av mobilen och eventuella popupfönster på datorn.
 • Var dig själv – Personlighetstest går att lura men den enda du lurar är dig själv. Svara ärligt och utgå från hur du är i ditt arbete snarare än i ditt privatliv.
 • Ta det lugnt – Om testerna placeras i slutet av rekryteringsprocessen bekräftar de oftast intrycket som rekryteraren och kunden redan har fått av dig. Den kandidaten som matchar kravprofilen bäst är en summering av alla intervjuer, referenser och tester. I detta fall kan man se tester som något kompletterande till processen och inte något som avgör huruvida du är lämplig eller inte för tjänsten.

PeopleProvide använder vi oss av TalentQ och där är färdighetstesterna (numerisk, logisk och verbal) adaptiva, vilket innebär att rätt svar resulterar i att nästa fråga blir svårare och tvärt om. Talent Q:s färdighetstester upplevs ofta som svåra, något som du inte kommer vara ensam om att tycka.

Njut av en solig och färggrann höst! Ser du dig om efter nya HR-möjligheter så vet du vart vi finns 😊

Bästa hälsningar,
PeopleProvide

P.S. Följ gärna oss och andra rekryteringsföretag på Linkedin!

Sommaren 2019

Search & Rekrytering 

Bild.jpg

14 juni 2019

Äntligen är sommaren här! ☀️

Den här gången delar vi med oss av tre tips inför det som ofta är nästa steg i rekryteringsprocessen: Kundintervjun.

 • Läs på om bolaget – Exempelvis genom att kika närmare på värdegrunden och om/på vilket sätt den stämmer in på dig, skumma årsredovisningen för att få en uppfattning om vart företaget är på väg samt läs mer om hur de presenterar medarbetarna på sociala medier och spana efter eventuell klädkod. 
 • Förbered konkreta exempel – Då första intervjun redan har varit har du förmodligen fått ledtrådar om vilka områden eller frågor som kommer vara mest centrala kopplat till rollen. Förbered dig genom att på förhand tänka ut olika situationer som du har erfarit och hur dina personliga egenskaper för tjänsten kom till nytta.
 • Första intrycket – Klyschigt men sant… kom i tid. En sen ankomst inger inget gott första intryck. Om du mot förmodan inte är i tid, ring innan och be om ursäkt när ni ses. Hälsa med ett stadigt handslag och se personen du träffar i ögonen.

Vi vill passa på att önska er en magisk sommar och semester när den kommer 😊

Bästa hälsningar,
PeopleProvide

P.S Följ gärna oss och andra rekryteringsföretag på Linkedin!

Våren 2019

Search & Rekrytering 

Carina.jpg

29 mars 2019

Är ni redo för våren? Den kommer när som helst (om vi har tur)!

Den här gången delar Carina Pålsson, en av våra professionella HR-partnerkonsulter, med sig av hennes tre bästa tips för nästa steg: Intervjun.

 • Summering – Förbered dig på att kunna leverera en summering av din karriär eller erfarenheter på ett kärnfullt och relevant sätt. Vid en öppen fråga gäller det att kunna lyfta fram de främsta bedrifterna.
 • Hjälp mottagaren att förstå ditt bidrag – Berätta inte hela din historia på ett övergripande sätt, utan förklara på vilket sätt dina erfarenheter och egenskaper kan bidra till rollen och välj då ut det som är relevant för tjänsten.
 • Två sidor av myntet – Lär dig att tänka i termer av att man har två sidor och att ingen är bra på allt. Det är inget att vara orolig över. Var transparent med vilka situationer arbetsgivaren kommer få mest nytta av dig och när du inte kommer till din rätt i samma utsträckning. Stå för dina bra och mindre bra egenskaper!

Ett extra tips är när du kommer så långt som till en intervju betyder det att din bakgrund är intressant. Släpp eventuell mental press eller stress och våga vara trygg med det.

Vi tackar Carina för toppenbra tips och önskar er en härlig vår 😊

Bästa hälsningar,
PeopleProvide

P.S Följ gärna oss och andra rekryteringsföretag på Linkedin!

Vintern 2019

Search & Rekrytering

IMG_3399 2.jpg

31 januari 2019

Nu är julen bortrensad och 2019 har dragit igång – antingen i långsamt tempo eller med rejäl fart!

Den här gången vill vi skicka med dig tre tips för nästa steg: Telefonintervjun. Ett samtal över telefon är ett enkelt sätt att skapa ett första intryck, det är bekvämt och naturligtvis också ett sätt för oss båda att spara tid.

 • Önskeläge – Var ärlig med ditt önskeläge och vad du vill i nästa steg i din karriär (specialist/generalist, små/stora bolag, vad som är viktigt för att du ska trivas)
 • Sammanfattning – Träna på att beskriva vad du gör i din roll idag i några få meningar, det skulle exempelvis kunna vara din LinkedIn-sammanfattning
 • Lön – Var ärlig med din nuvarande lön och ditt löneanspråk samt om du är flexibel/förhandlingsbar och motivera varför. Detta för att inleda en rättvis överenskommelse där basala förväntningar kan understrykas från början. Som rekryterare vill vi förstå din situation så att vi kan tydliggöra lönesituationen alternativt framföra ditt anspråk vidare på ett optimalt sätt.

Ett extra tips är att tänka på att stå upp och ta det lugnt! I det här skedet är rösten ditt viktigaste verktyg, genom att stå upp får du tillgång till ditt röstregister och det blir enklare för dig att andas djupt och behålla lugnet – ett tydligt och genomtänkt svar är bättre än ett förhastat.

Ha det fint och försök ducka för vabruari så gott det går 😉

Bästa hälsningar,
PeopleProvide

P.S Följ gärna oss och andra rekryteringsföretag på Linkedin!

Julen 2018

Search & Rekrytering 

IMG_2186.jpg

30 november 2018

Ho ho ho! Snart går vi in i december och då är det endast en månad kvar till 2019. 

Vilka mål har du det kommande året? Funderar du på att ta nästa steg i karriären? 

I september klev jag in som ny rekryteringsansvarig på PeopleProvide och på bara tre månader har jag redan tagit del av många olika kandidaters kunskaper, erfarenheter och drivkrafter. Jag är överväldigad av hur många fantastiskt kompetenta kandidater vi har i vårt nätverk och system och du är en av dem! 

Vi på PeopleProvide andas HR och jag, tillsammans med mina kollegor, har som ambition att göra din kandidatupplevelse ännu bättre. Om du har några tips eller återkoppling till oss, mejla gärna både ris och ros. 

Vi har som ambition att bli din partner och möjliggörare för din nästa position. Jag tänkte även passa på att delge några tips som du kan nyttja för att göra dig mer sökbar för nya positioner.

 • Visa din existens – Håll din LinkedIn-profil uppdaterad med utförliga beskrivningar på dina erfarenheter och övriga meriter.
 • Gör dig sökbar – Tydliggör din profil genom att använda flera synonymer kopplat till dina kompetenser.
 • Synliggör dig själv – Var gärna aktiv på sociala plattformar för att synas, antingen via Likes och kommentarer eller via fysiska event. Detta för att synliggöra dina kompetenser för andra samtidigt som du får höra om spännande och tillgängliga tjänster och uppdrag.

Under december kommer vi att dela ett CV-tips per dag på vår LinkedIn-sida fram till jul, bli gärna en följare till oss och andra rekryteringsbolag.

Vi på PeopleProvide vill önska dig en kommande fin och lagom jäktig julmånad i december – kör hårt men glöm inte att andas och stanna upp också. 

Ha det bäst! 

Liv Söderqvist,
People & Recruiting Manager
PeopleProvide

Hitta en spännande utmaning!
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor